dilluns, 6 d’octubre del 2014

És igual, ...

Com ja vaig dir en aquest blog, no he estat un shakesperià (ni lector ni espectador) assidu ni aficionat. Però, en aquest darrer mig any, he tengut dues experiències importants que han fet que Shakespeare no em pareixi tan llunyà ni anglès. La primera, Ser o no ser Otel·lo, ja la vaig explicar en aquest blog, però la darrera, recent d'ahir, va ser un gran descobriment: Hamlet Party

Qui cerqui un clàssic anglès, el trobarà, però no trobarà l'ambientació de grans vestits, calaveres i espases, com la majoria es pot imaginar un shakespeare, però tampoc cerca modernitzar el clàssic amb estridències. Es tracta d'un Hamlet ambientat a l'estil dels USA del Gran Gatsby (estores vermelles a l'estil dels Òscars, vestits llargs ,esmòquings i, un detall petit però que dóna un toc propi a l'obra, la garlanda de bombetes tan típica de festes nocturnes), celebrant la festa de coronació del rei de Dinamarca a un jardí (cal recordar que aquesta obra formava part del cicle Jardí Desolat de Can Alcover). 

El text de Hamlet party és un dels punts forts de l'obra, adaptat, defugint del text en vers, fàcil i entenedor, sense predre la solemnitat que es mereix un clàssic d'aquesta envergadura. Un text molt ben adaptat a la situació i al moment en què es "situa" l'obra. El Hamlet de Josep R. Cerdà només es queda amb l'imprescindible, amb allò que necessitam per a gaudir. 

La música és l'altre punt fort. L'elecció de les cançons i les veus espectaculars dels actors posen la nota musical que dóna caràcter propi a l'obra. La discussió entre Hamlet i sa mare (Miquel Àngel Torrens i Noemí Garcies) amb Danger, high voltage i el Give me a reason to love you d'Ofèlia (Maria Bauçà) són dos dels moments més destacables. 

Hamlet Party de Josep R Cerdà, amb Miquel Àngel Torrens, Maria Bauçà, Maria Rosselló, Enric Garcia i Noemí Garcies, és una aposta bona i segura, amb la qual pots gaudir del reconegudíssim clàssic d'una forma dinàmica, entretinguda i commovedora, amb la veu en directe i l'ambientació que li donen el toc perfecte per a ser un Hamlet de deu. I, gràcies a jugades com aquestes, persones cansades dels milers de shakespeares medievalistes, com jo, ens van enganxant a aquest autor. 


Danger! High Voltage d'Electric Six: 
Portal web de l'obra: http://hamletparty.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada